Juf Nel

groep 0,1 en 2
Kom in contact met

Ik ben (juf) Nel de Vries – Blokhuis.

Voor velen al een bekend gezicht op pcb “De Rank”. Ik werk dan ook al een aantal jaartjes op deze school. Dat is niet voor niks. Ik vind het heel fijn om op deze christelijke school te werken, waar we graag willen staan voor een veilige en uitdagende leeromgeving met de Bijbel als onze leidraad. Ik werk nu in groep 1 en 2 en wat daar vooral erg leuk aan is, is dat we  – bijna – niet werken uit methodes, geen voorgekauwde lesjes dus, maar veelal ontwikkelingsgericht. We observeren de leerlingen, volgen de ontwikkelingen en proberen daar, rond een thema bij aan te sluiten. Het is heel mooi om te zien dat er veel uit een kind zelf kan komen, als je maar prikkelt. Dat een kind zo kan groeien in de ontwikkeling, met alleen maar een sturende hand van de leerkracht.  Het werken met kinderen is naar mijn idee het mooiste beroep op de wereld. Ieder kind is door God geschapen en zo uniek, puur en eerlijk. Wat is er dan mooier om een kind te helpen en te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. Het hoogst haalbare eruit te halen!

Daarnaast ben ik voor “De Rank” de gedragsspecialist. Ook dat doe ik met veel liefde en plezier. Als een kind niet lekker in zijn of haar vel zit, zullen de leerprestaties ook niet optimaal zijn. We proberen dan te bedenken wat het kind nodig heeft om de negatieve spiraal om te draaien in een positieve. Als dat gelukt is, zullen de leerprestaties ook verbeteren.

p35397a_0201M0201.JPG
 • 21 december 2018

  Kerstviering onderbouw

  Een foto-overzicht van de kerstviering bij de onderbouw bij ons op school.

 • 26 april 2018

  Afscheid juf Jantine

  Met gemengde gevoelens namen we afscheid van juf Jantine. Hier een foto-overzicht. Tegelijk namen we een beetje afscheid van juf Rommy, die groep 2 elke maandagmiddag les gaf. Jantine, het ga je goed op je nieuwe plek op de Bron! We zullen je missen.

 • 21 november 2017

  (Voor)lezen is leuk!

  Wat kan (voor)lezen toch leuk zijn! Vandaag toonde lees/mediacoach Ron Strik van bibliotheek Rivierenland dat voorlezen erg leuk is. Zeker met spelletjes, liedjes en dansjes erbij. Nadat de kinderen van groep 1/2 weer naar hun eigen groep waren gegaan, kregen de ouders nog wat tips hoe je interactief kan voorlezen. Een aanrader. Het blijkt dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met voorlezen, verhalen vertellen […]