Juf Nel

leerkracht groep 1/2
Kom in contact met

Ik ben (juf) Nel de Vries – Blokhuis.

Voor velen al een bekend gezicht op pcb “De Rank”. Ik werk dan ook al een aantal jaartjes op deze school. Dat is niet voor niks. Ik vind het heel fijn om op deze christelijke school te werken, waar we graag willen staan voor een veilige en uitdagende leeromgeving met de Bijbel als onze leidraad. Ik werk nu in groep 1 en 2 en wat daar vooral erg leuk aan is, is dat we  – bijna – niet werken uit methodes, geen voorgekauwde lesjes dus, maar veelal ontwikkelingsgericht. We observeren de leerlingen, volgen de ontwikkelingen en proberen daar, rond een thema bij aan te sluiten. Het is heel mooi om te zien dat er veel uit een kind zelf kan komen, als je maar prikkelt. Dat een kind zo kan groeien in de ontwikkeling, met alleen maar een sturende hand van de leerkracht.  Het werken met kinderen is naar mijn idee het mooiste beroep op de wereld. Ieder kind is door God geschapen en zo uniek, puur en eerlijk. Wat is er dan mooier om een kind te helpen en te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. Het hoogst haalbare eruit te halen!

Daarnaast ben ik voor “De Rank” de gedragsspecialist. Ook dat doe ik met veel liefde en plezier. Als een kind niet lekker in zijn of haar vel zit, zullen de leerprestaties ook niet optimaal zijn. We proberen dan te bedenken wat het kind nodig heeft om de negatieve spiraal om te draaien in een positieve. Als dat gelukt is, zullen de leerprestaties ook verbeteren.

 • 4 oktober 2019

  Dierendag op de Rank

  Vandaag is het dierendag, en mochten de kinderen een dier mee naar school nemen. Alle leerlingen mochten de dieren daarna bekijken en bewonderen.

 • 4 oktober 2019

  Bezoek van Vera de Backker bij groep 1/2

  Gisteren kwam Vera de Backker ook groep 1 en 2 een bezoekje brengen. Zij heeft prachtige tekeningen gemaakt voor een stapel prentenboeken Bij ons las ze een boek over Beer met leuke liedjes erbij. Ook kregen we van haar een ter plekke gemaakte tekening van Beer. Wij vonden het heel gezellig!

 • 16 september 2019

  Mini workshop

  Vandaag mochten groep 1 en 2 naar Kate in Huis twee mini workshops doen. We maakten voor papa en mama een verjaardagscadeautje. We werken over het thema feest en daar paste dit heel goed bij! Dank Karina van Kate in Huis, wij vonden het fantastisch!